T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
İDAREMİZ ÇELTİK ÜRETİMİNİN GELİŞMESİNE DESTEK SAĞLIYOR
İdaremiz ilimizde tarım sektörünün gelişmesi için desteklerine devam ediyor. Her yıl olduğu gibi Konuralp bölgesinde çeltik üretiminin gelişmesi için bu yıl da çiftçilerimize tohum desteği sağlanmaktadır.
Pandemi döneminde tarımın öneminin bir kat daha ön plana çıktığı bu günlerde İdaremiz tarafından çeltik üretimini artırmak ve destelemek için proje çalışması başlatıldı. Sürecin ilk adımı olarak Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) 2021 Teknik Destek Programına İdaremiz tarafından sunulan ve kabul edilen, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün proje ortağı olduğu “Düzce İli Konuralp Bölgesi Çeltik üretimi Gelişim Raporu” projesi Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Dr. Mustafa ÇÖPOĞLU ve İdaremiz Genel Sekreteri Mehmet Hayri ŞEN tarafından proje sözleşmesi imzalandı.
İdaremiz Genel Sekreteri Mehmet Hayri ŞEN, Konuralp bölgesinde Osmanlı döneminden bugüne kadar çeltik üretimi yapıldığını ifade ederek, “Halkımızın dilinde kasaba pirinci olarak anılan Konuralp pirincinin tarihi 1800’lü yıllara dayanmaktadır. Osmanlı saray mutfağının pirinci olarak da adlandırılan Konuralp pirinci,kendine has pişirilme tarzı, toprağın ve suyun çeltiğe verdiği lezzet ile birleşince mutfaklarda vazgeçilmez damak tadı oluşturulmuş ve varlığını günümüze kadar sürdürmüştür.Ancak yeterli verimlilik, satış ve pazarlama düzeyine ulaşamamıştır.Hali hazırda geleneksel yöntemlerle üretimi gerçekleştirilmektedir.İlimizde yaklaşık 3.000dekar alanda çeltik üretimi yapılmaktadır”dedi.
İdaremiz Genel Sekreteri ŞEN, Düzce’nin çeltik üretimine uygun bir il olduğunu belirterek, “Çeltik üretimi için önemli olan hususların başında toprak yapısının, su varlığının ve iklim şartlarının elverişli olması gelmektedir. Düzce bu unsurları tamamı bakımından çeltik üretimine uygun bir ildir. İlimizdeki arazi varlığının müsait olması, doğru proje ve uygulamalar ile çeltik üretim alanlarının genişletilmesine olanak sağlayacaktır.Geleneksel üretim yöntemleri yerine modern tekniklerle ve ekipmanlarla üretim yapılması halinde verimin artırılması mümkündür.Öte yandan dünyanın bir çok bölgesinde ve ülkemizde Samsun ve bazı bölgelerde damlama sulama yöntemi ile çeltik üretimi yapılmaya başlanmış,bu sayede verimde artış ve tarladan kış dönemi ikincil ürünlerin yetiştirilmesi sağlanmıştır.Proje ile Düzce ilinde gelişme ve katma değerli ürüne dönüştürülme potansiyeli bulunan ve coğrafi işareti olan çeltik üretiminde verimliliğin artırılması,hasadın bölgede işlenmesi, yerel bir marka oluşturularak Pazar faaliyetlerinin çeşitlendirilmesine alt yapı oluşturacak ve bu konuda rapor çalışması yapılacaktır.Raporun sonuçları doğrultusunda Konuralp pirincinin tanıtım ve üretimin artırılması için yeni projeler hazırlanarak hayata geçirilecektir” dedi.
İdaremiz Genel Sekreteri Mehmet Hayri ŞEN, uygulanacak olan proje ile ilgili yaptığı açıklamada “Projede, İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne kayıtlı çiftçiler tarafından üretimi gerçekleştirilen çeltiğin,üretimde verimliliğin ve ürün kalitesinin artırılması, işleme süreçlerinin ilimizde yapılması, yerel bir marka ile coğrafi işaretli Konuralp pirincinin profesyonel bir şekilde pazarlanması amacıyla bir analiz ve model geliştirme çalışması yapılacaktır.Hazırlanacak raporda ilimizdeki çeltik üreticilerinin mevcut durumunun belirlenmesi, çeltik üretim alt yapısının incelenmesi(üretim alanları,üret,m teknikleri,kapasitesi9 ve bunların devamında Düzce Çeltik Üretim, işleme alt yapısının geliştirilmesine yönelik önerilerin (model çeltik bahçesi ve işleme paketleme tesisi) geliştirilmesini içerecektir.Çalışma esnasında ,hedef gruplar ile anken ve yüz yüze mülakatlar ile üretim alanları ziyaretleri, kurum görüşmeleri, modern uygulamaların araştırılması,istatistik ve literatür taramaları gerçekleştirilecektir.Proje kapsamında hazırlanacak olan Düzce İli Konuralp Bölgesi Çeltik Üretim Gelişim Raporu, başta İdaremiz, İl Tarım Orman Müdürlüğü, diğer ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından oluşturulacak programlar yapılacak yatırım kararlarında, rapor yol gösterici olacaktır.Bu çalışma üretimde verimlilik ve kalitenin artırılması için ihtiyaç duyulan modellerin oluşturulmasına katkı sağlayacak ve çiftçilerimiz için bir rehber olacaktır.Ayrıca çeltik üreticilerinin analizleri yapılarak,çiftçilerimizin mevcut durumları tespit edilecek ve onların sosyoekonomik yapılarının iyileştirilmesi için adımlar atılabilecektir.Çiftçilerimiz rapor ile ortaya konulacak modern üretim tekniklerini içeren örnek çeltik üretim bahçesinde eğitim alarak,üretim yöntemlerini geliştirebilecek ve yeni teknikleri uygulayabileceklerdir.Düzce’deki çeltik üretim alt yapısı ve potansiyeli incelenerek ekosistemin ihtiyaçları ortaya konulacak.Üretim süreçlerindeki diğer ihtiyaçlarda tespit edilerek önerilecek model işleme tesisi ile de yerel ürünlere katma değer katılacak ve yol belirlenecektir.projenin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.